PABLO FERNÁNDEZ

Pablo Fernández és tuba solista (En excedència) de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) des de 1994, professor de tuba, bombardí, música de cambra i repertori específic a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) des de 2001, membre de l’Spanish Tuba Quartet i des d’agost de 2021 serà professor de tuba a la Royal Academy of Music in Aarhus, Dinamarca.

Ha donat nombrosos concerts arreu del món, realitzant gires per Europa, Amèrica del Nord, Amèrica Central i Àsia. En 2001 va fer l’estrena mundial del “Concert per a tuba i orquestra” de Pere Josep Puértolas, dins de la temporada oficial de l’OBC. Treballa amb freqüència com a professor convidat donant classes magistrals i recitals per tot Europa.

Pablo Fernández ha col·laborat també amb altres orquestres com la Aarhus Symfoniorkester, l’Orquestra Simfònica de Madrid, l’Aalborg Symfoniorkester, la Reial Filharmonia de Galícia, l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Televisió Espanyola i l’Orquestra Simfònica de Bordeus entre altres; així com amb directors i solistes de la talla de Martha Argerich, Daniel Barenboim, Joshua Bell, Montserrat Caballé, Sarah Chang, Hilary Hahn, Dimitri Kitajenko, Gidon Kremer, Misha Maisky, Shlomo Mintz, Eva Pwodles, Mstislav Rostropovich, Leonard Slatkin, Frank Peter Zimmermann, Pinchas Zukerman i molts altres.
Al juny de 2012 va formar part de l’jurat del Concurs Internacional de Tuba celebrat al “Brucknerhaus” a Linz (Àustria) dins de la Conferència Internacional ITEC 2012. Al juliol de 2014 va ser l’amfitrió del “Festival AETYB Barcelona 2014”, la primera trobada nacional en la història de la tuba i el bombardí a Espanya, organitzat per l’Associació Espanyola de Tubes i Bombardins, de la qual és membre fundador i actual president.
Al novembre de 2016 va formar part de l’jurat de el Concurs Internacional de Tuba “Città di Porcia” (Itàlia), i al maig de 2019 va formar part de l’jurat de el Concurs Internacional de Tuba celebrat a la Universitat d’Iowa (EUA) dins de la Conferència Internacional ITEC 2019.
Pablo Fernández és artista de la marca Miraphone des de 2010 i toca amb una tuba Miraphone F 481 “Elektra”.