Daniel Mestre

Director titular

Daniel Mestre i Dalmau (Igualada, 1973), inicia els estudis musicals a la seva ciutat i posteriorment a l’Escolania de Montserrat sota la dirección d’Ireneu Segarra i als conservatoris de Badalona i de Barcelona (violí i piano). Paral·lelament estudia cant i música de cambra i es llicencia en Història de l’Art a la Universitat Autònoma de Barcelona. També assisteix a cursos de direcció coral amb Manuel Cabero, Pierre Cao i Lászlo Heltay i de dirección orquestral amb Antoni Ros-Marbà. El 1997 es trasllada a Viena on cursa estudis de direcció al Konservatorium der Stadt Wien amb els professors Reinhard Schwarz i Georg Mark.

Es gradua amb les màximes qualificacions dirigint al Konzerthaus vienès, l’Orquestra Simfònica de Bratislava, amb obres d’Elgar i Montsalvatge. A Viena dirigeix diverses formacions corals i instrumentals i és membre de l’Arnold Schoenberg Chor, amb el qual participa com a assistent de direcció en diverses produccions. És convidat a dirigir l’European Youth Singers a Praga, la Camerata Musica Wien a Àustria i funda el Cor Exaudio i la Camerata Gaudí, amb qui actua en diversos festivals de Catalunya.

L’any 2002 es trasllada a Sud-Àfrica, on assumeix la direcció del Cape Town Opera Chorus. A Sud-Àfrica debuta com a director d’òpera amb La Traviata i dirigeix diversos concerts simfònics al capdavant de la Cape Philharmonic Orchestra.

També participa com a assistent de direcció a la histórica producció de Fidelio a la presó de Nelson Mandela a Robben Island i és invitat a formar part del jurat en diversos concursos corals a Ciutat del Cap, Pretòria i Durban. Des del 2005 intervé com a director assistent en diverses produccions del Gran Teatre del Liceu i és professor de música de cambra i dirigeix regularment el Cor, l’Orquestra de Cambra i l’Orquestra Simfònica del Conservatori Superior del Liceu. Ha estat director titular de la Jove Orquestra Simfònica Gèrminans (2004- 2006), director assistent del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana (2005-2011), director titular del Coro de la Orquesta Ciudad de Granada (2005-2012) i des de la temporada 2013-14 de la Coral Càrmina. Actualment és profesor a l’ESMUC, on ha dirigit el seu Taller d’Òpera, Conjunts XX i l’Orquestra Simfònica.

És convidat a dirigir en diverses ocasions l’Orquesta Ciudad de Granada a l’Auditorio Manuel de Falla, l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra i l’Orquestra Terrassa 48 al Palau de la Música Catalana o darrerament l’Orquestra Simfònica Camerata XXI, l’Orquestra de Girona o l’Orquestra Barroca Catalana, entre altres cors i orquestres, o en les temporades d’òpera del Teatre Principal de Palma i el Teatre Principal de Maó. També és convidat a participar com a director en diversos cursos i festivals nacionals i internacionals, com el Festival Europa Cantat a Torí (Itàlia) i Pécs (Hongria) o a Buenos Aires (Argentina) i Pequín (Xina). Entre d’altres, ha enregistrat un CD de música sacra catalana per a Columna Música amb el Cor de Cambra Fòrum Vocal, del qual n’ha estat director titular. També ha enregistrat per a les ràdios austríaca i sud-africana i per a RNE Radio Clásica i Catalunya Música.

www.danielmestre.com