Guillem Lluís

Guillem Lluís i Luengo neix a Barcelona el 1995, ciutat en la què comença els seus estudis musicals. Després del pas per l’Escola de Música de Sant Andreu, accedeix al Conservatori Municipal de Música amb una nota mitjana de 9.15. En aquest centre aconseguirà el títol professional en les especialitats de tuba (també Premi d’honor) i trombó (Menció d’honor), tot estudiant amb els professors Daniel Navarro, Gabriel Mateu i Miquel Badia entre d’altres. Obté Matrícula d’Honor en el Batxillerat de Ciències, Premi a les P.A.U. fase general per la seva nota de 9,548 i un del Ajuts Universitaris Fundació Catalunya-La Pedrera per fomentar i premiar l’excel·lència acadèmica (per estar acreditat entre els estudiants amb millors notes d’accés a la Universitat).

Immediatament supera les proves d’accés a l’Escola Superior de Música de Catalunya (8,575) en la què estudiarà amb Pablo Manuel Fernández, tot assolint el Títol Superior de música en l’especialitat d’interpretació.

Ha estat alumne actiu de bombardí en diversos cursos i classes magistrals, amb professors com ara: Hélène Escriva, Alfonso Mollá, Shoichiro Hokazono, Opus 333,Toni Chelvi i Rubén Zuriaga.

Com a intèrpret, ha estat fiscornaire en diverses cobles (Volta al Món, Ciutat de les Roses, Vila d’Olesa, Premià, Ciutat de Terrassa, Marinada, Berga Jove, Sagrerenca i Solsona i actualment forma part de la plantilla de la Cobla Mar i Cel), trombonista (Orquestra Davídica de la Catedral de Menorca, Cobla de l’Escola Superior de Música de Catalunya)i bombardí (Banda Simfònica Manyanet Sant Andreu, Jove Banda Simfònica de Barcelona, Banda de l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès, Banda de Música del Prat i Banda de l’Associació Musical del Prat, Banda Simfònica de Barcelona, Jove Associació Educambrística de Catalunya (JAEC) i del duet Eufolknium).

Ha estat director de la Cobla Sagrerenca de Barcelona i és l’actual president de l’ Associació Catalana de Tubes i Bombardins (Acatub), a la vegada que exerceix de professor de bombardí, fiscorn, trombó, harmonia i llenguatge musical.
Ha estat finalista del Premi Joventut de La Sardana de l’Any 2018 i ha composat les composicions: Sardanes sota la pluja, Vent de Llevant i Ploma i espasa.

Ha publicat: Música i esport. Una aproximació metodològica a la planificació de l’estudi [en línia]. Barcelona: L’ESMUC digital (revista de l’Escola Superior de Música de Catalunya), núm. 68, maig 2018. Disponible aquí.